Rullar snart runt (Maximilian 2 månader)

Hej igen. Jag har inte mycket tid till att skriva om dagarna och när jag väl har tid så orkar jag inte... Så förlåt för att det blir stora glapp mellan skrivandet! Vill gärna fortsätta uppdatera, särskilt om Max utveckling. 
Men i alla fall.
 
Lillen fyllde två månader förra veckan. Han har de senaste veckorna lett och skrattat massor och även börjat med att jollra mot oss och när vi säger något så svarar han. Han skrattar också en hel del, särskilt när man blåser honom på magen och busar. Tycker det är så mysigt att ligga och prata med honom, bästa sättet att starta dagen på. ^_^ Max ler väldigt medvetet nu också, de tidigaste leendena är ju mest reflexer men nu ler han stort så fort han ser våra ansikten, men även mot personer som farmor och mormor och BVC-sköterskan, sedan log han mot barnmorskan på efterkontrollen också trots att han aldrig sett henne förut. Känns som att han är en väldigt trygg liten bebis när han ler så mycket även mot folk som han ser för första gången och sånt. Sedan är han väldigt social har vi märkt. Som när han ligger i sitt babygym så vill han också att någon av oss sitter brevid. Märkte förut att han gnällde lite när jag gick iväg och hämtade vatten i köket och sedan när jag kom tillbaka strax därefter för att plocka upp honom eftersom jag trodde att han tröttnat så får jag det största leendet i universum och när jag satte mig bredvid så fortsatte han att leka med leksakerna i gymmet... Busunge! :) I övrigt är han mycket mer med nu, vaken och alert på allt. Så stor skillnad jämfört med när han var en månad! Nu är han två månader och utvecklingen går framåt hela tiden. Vi har tagit oss igenom snart två utvecklingssteg och vi ser fram emot att se honom fortsätta växa och utvecklas till en egen liten individ. 
 
På dagarna har vi också börjat hitta på fler saker. Det känns skönt att han har blivit liite större så att man vågar ge sig ut lite mer. Vi har till exempel börjat på babymassage, vilket är väldigt mysigt och trevligt. Roligt att se lite andra föräldrar och deras små och massagen är mysig för både Max och mig. Förra gången lärde vi oss magmassage, som har känts viktigt eftersom lillen har lite problem med magen och tenderar att vara lite förstoppad till och från då han både ammas och får ersättning. Imorgon är det dags för öppna förskolan för första gången, både jag och Viktor ska gå. Ska vara lite babysång och så. Kul! Älskar vårt bvc, mycket roligt som händer där med aktiviteter och så. Hoppas på att kanske få lite kontakt med andra föräldrar också, men än så länge är det roligt att bara vara där. Och utmanande även för mig. Jag är inte den mest sociala och har lite svårt för att vara i grupper och så. Har alltid haft det. Även om jag utåt sett kan verka lugn och kanske pratar och så så är jag på insidan väldigt nervös och rädd och tycker det är jobbigt. Brukar vara helt slut efter ett socialt sammanhang där jag inte riktigt känner någon eller kanske bara känner någon halvbra. Men för Max skull vill jag ju inte stänga in mig utan vistas ute och knyta kontakter och även för min skull med, för att våga utmana mig själv och jobba på mitt självförtroende på den fronten och kämpa med att inte tänka att alla tycker att jag är konstig. Det går framåt sakta men säkert. :) Än så länge räcker det med massagen och öppna förskolan men i takt med att jag blir modigare tänkte jag se ifall det finns något mer vi kan hitta på. Om Max gillar det förstås, det är ju viktigast att han trivs och han är ju än så länge inte så gammal så vi har gott om tid. :P 
 
En annan rolig sak som hänt är att han har börjat visa intresse på att rulla runt från mage till rygg. Det är så häftigt att se hur han övar och kämpar. Lägger man honom på mage så håller han på mest hela tiden att försöka rulla över på rygg och igår lyckades han nästan. Det var så nära! Han är så cool vår lilla kille som kan så mycket. Känns väldigt tidigt också tycker jag?! Men han har varit väldigt framåt i utvecklingen och otroligt snabb på en del saker i sin motorik och så. Stark i nacken var han redan från födseln och vi har sett till att öva mycket på magläge eftersom han älskat det. Nu är han mest intresserad av att lära sig rulla, hehe. 
 
Det var lite uppdatering från oss. :) Har ett framtida dockinlägg jag planerar också och sedan ska jag skriva del två på min förlossningsberättelse. Vi hörs i nästa inlägg! 
 
 
En suddig sötnos för en vecka sedan! 
Min familj | | 2 kommentarer |
Upp