Spel som ser ut som film

Jag tycker sånt här är så coolt! 
 
För några månader sedan såg jag en let's play på Youtube där en av mina favorit gamers där spelade ett spel som heter Contradiction. Spelet går ut på att man spelar som en polis som ska utreda en ung kvinnas dödsfall som till en början ser ut som ett självmord men ganska snart tar en helt annan vändning och blir en mordutredning. Du går runt i en liten engelsk by och intervjuar olika personer och letar efter ledtrådar och sånt. Ett mysteriespel (älskar sådana) som är riktigt spännande. Men det häftiga och i mitt tycke lite unika med detta spel är att det är att spelkaraktärerna inte är 3D-animerade utan faktiskt riktiga skådespelare som gestaltas i olika videoklipp som någon alltså gjort till ett spel. Jag vet inte vad man ska kalla det för. Filmspel? På engelska går det under begreppet FMV-games, det vill säga Full motion video. Läs mer om det här! 
 
Den här typen av interaktiva filmer tycker jag är så otroligt häftiga. Jag har länge lekt med tanken på att sådana spel borde göras och funderat på ifall det är möjligt och nu äntligen så har jag hittat det. Jag har inte spelat Contradiction själv, utan endast sett en let's play på Youtube. Det gör ju att jag inte riktigt kan bedöma spelet själv, men jag njöt väldigt mycket av att se någon annan spela det. Jag tycker let's play genren på Youtube är otroligt bra för vissa spel känner jag att jag inte vill spela själv utan hellre njuter av att någon annan gör. Tycker faktiskt det är ganska mysigt att se på ibland och i vissa perioder ser jag hellre på let's plays än till exempel en vanlig TV-serie. 
 
I alla fall. Denna person jag brukar kolla på har nu börjat spela ännu ett sånt där FMV-spel som även detta verkar lika spännande. Tror det hette något i stil med "The Madness of Doctor Dekker" och detta verkar om möjligt ännu mer häftigt än det föregående spelet. Jag har ännu inte satt mig in helt och fullt i handlingen då jag endast följt ett avsnitt av detta på Youtube (och det är rätt så nytt så har inte kommit så mycket än) men går ut på att man ska försöka lösa vad som hänt med Doctor Dekker som är en psykolog som har väldigt skumma patienter (om jag förstått det hela rätt). Det låter jätteskumt haha, men det verkar som sagt riktigt spännande. Också brittiskt eller i alla fall utspelar sig där. Det är också ett mordmysterie-spel, man ska alltså hitta vem som mördat honom. Detta spel är lite mer speciellt just för att man faktiskt får skriva ner frågorna istället för att välja i en rullgardinmeny eller dylikt över förutbestämda alternativ som man kan säga. Så man kan tekniskt sett fråga lite "vad som helst" eftersom du som spelare själv forumulerar frågorna. Dock är systemet såklart inte helt perfekt. Spelet letar ju efter vissa nyckelord och spelar upp passande saker som karaktärerna säger beroende på vad man skrivit. Därför kan man ibland få "I don't know what you're talking about" av karaktärerna om det inte finns någon matchning i orden eller vad man ska säga. Men detta är också något jag längtat efter i ett spel. Att man faktiskt ska få formulera sina egna repliker. 
 
Är du intresserad av att följa let's playen på detta spel så finner du det här.  Det är en väldigt underhållande let's play och likadant med Condradiction. Värt att se enbart på grund av humorn, eller i varje fall jag tycker det. x) Inser att jag antagligen låter sjukt nördig i detta inlägg. Men jag älskar denna spelgenre, är så glad att den finns. :) Kände bara att jag var tvungen att skriva om det, haha. Spelen ger en lite känslan av att kolla på ett avsnitt av Morden i Midsommer eller liknande. Sådär härligt brittiskt. ;) 
Spel | |
Upp