Reborn dockan Ariel

 
Förra veckan kikade jag på dockor på Tradera i brist på annat att göra (brukar vara där inne och titta ibland) och speciellt en annons fångade mig och den lilla skönheten kan ni se ovan. :) Jag har tidigare berättat att jag samlade på reborn dockor (realistiska babydockor) förut och när jag såg denna kunde jag inte låta bli att klicka hem henne. Dessa dockor är ofta otroligt dyra, men av någon anledning hade säljaren bestämt sig för att bara ta materialkostad för Ariel- eller Chloe som hon hette i annonsen så jag fick henne för bara några hundra vilket jag tycker är ett kap med tanke på hur fin hon är. Annars brukar man få betala flera tusen för dessa små dockor som är tillverkade för att efterlikna små bebisar. Hon var dessutom på köp nu pris! :) 
 
 
Det här är inte ett arrangerat foto. Ariel är helt tokigt poppis hos vår hund som genast skulle ligga hos henne i soffan när jag skulle ta lite bilder. :) Hade inte hjärta att flytta på henne- Noomie är ju så söt! Och jag tycker det blev jättefint att ha henne med också! 
 
 
Små söta fötter! 
 
Reborn dockor var min stora passion förut mestadels för att jag älskar babydockor och för att jag tyckte de var mysiga att pyssla med i väntan på "the real deal" så att säga. Tyvärr blev det alldeles för påfrestande att vara med i communityt jag tillhörde i samband med dessa dockor så jag tappade intresset vilket var otroligt sorgligt. Men jag tycker fortfarande om dockorna. :) 
 
Det kanske är tokigt dock att jag valde att köpa mig en sådan här docka när jag ska föda barn om 2,5 månad. Men jag föll faktiskt för Ariel för att kunna ha henne som liten modell till babykläder jag vill sy (så snart jag hittar en symaskin hehe) då jag tänker att det kanske inte är så roligt för en riktig liten bebis att vara modell för mammas kreationer. ;) Då är det bättre att jag är kreativ på Ariel innan bebis får de färdiga kläderna. Dessutom gillar jag henne för hon har ungefär samma längd som jag hade när jag föddes (54 cm, ja jag var både en stor och lång bebis :p) och jag är ganska säker på att det blir en stor parvel i magen också. Då tänkte jag att jag skulle få lite perspektiv över hur långt 54 cm egentligen är då dessa dockbebisar ju är gjorda för att se så realistiska ut som möjligt. Dock hoppas jag i mitt stilla sinne att Ariel faktiskt är skulpterad lite oproportonerligt för hon är otroligt stor och knubbig. Kommer aldrig kunna trycka ut en sådan jätte. xD Nej, men hon ska förmodligen föreställa en lite äldre baby, men det var ändå bra att få lite perspektiv. :) Plus att jag faktiskt kan använda henne till att lära mig bärsjalsknytning så längden är perfekt. 
 
 
Jag valde att döpa henne till Ariel då hon på annonsbilderna såg rödhårig ut. Hon har nog mer åt det bruna hållet i hårfärg, men jag tycker ändå Ariel är ett väldigt gulligt namn och passar henne. :) Om ni är nyfikna så är det en Chloe av Ann Timmermann. Jag trodde att skulpturen hette Camille först, men efter lite research inser jag att den heter Chloe. Det är inte en limiterad skulptur, utan hon kan köpas överallt. :) Hon kan ha riktiga bebiskläder i storlek 56. Fick en hel hög med kläder till henne. Många av dem var tyvärr inte i min smak, men jag tänkte som sagt sy lite (kan ju hända att hon någon gång får en helt egen outfit och inte bara får stå modell för mina barns kläder) och exprimentera mig fram. :) Har för övrigt massor av dockor som skulle behöva lite kläder så funderar faktiskt på att sätta mig och skissa på några att prova på att sy i framtiden. :) 
 
 
På tal om kläder så hände faktiskt något tråkigt när jag packade upp henne. Säljaren hade i annonsen sagt att dockan kommer från ett hem med djur. "Jaja", tänkte jag och så var det inte mer med det. När jag packade upp henne och tittade närmare på både docka och kläder så inser jag att det börjar klia på händerna och näsan börjar snora, vilket ledde till att jag efter en stunds dockpillande fått en mindre allergisk reaktion. Förmodligen så tål jag inte säljarens djur, om det är katt eller vad hen nu har. Tyvärr är partiklarna på dockan och alla hennes kläder så hon ligger just nu i ett annat rum där jag är så pass känslig att jag inte kan vistas där en längre stund. Kläderna är i tvätten. Jag var envis och ville ändå ta några bilder. Det blir till att försöka tvätta av henne och försöka få bort det som orsakar allergin. Det är lustigt, för jag har aldrig varit med om det här innan när jag köpt något. Antar att jag är lite känsligare nu. Jag är väldigt allergisk mot vissa djur och ingenting mot andra. Hund till exempel tål jag väldigt bra och katt och häst är det mycket värre med. Hursomhelst är det lite bättre nu ett par timmar senare. Viktor skulle hjälpa mig att fixa iordning så det känns bra. 
 
 
Som ni ser så är detta en sovande skulptur. Jag tycker de sovande skulpturerna är otroligt mysiga, även om de vakna har sin charm också. Det ser så fridfullt ut när de ligger och blundar. :) Samtidigt öppnar ju en vaken skulptur upp fler fotomöjligheter. 
 
Just det, jag glömde nämna att hon har en liten peruk. Jag älskar att hon har så mycket hår. Det är så pass långt att man faktiskt kan göra lite enstaka söta frisyrer. Måste ju bara hitta en  rosett till henne. :) Och jag älskar hennes lila outfit! Hur söt är inte bodyn med hunden på och de söta små byxorna? Nappen fästes i hennes mun med en liten "pigg". Har aldrig stött på det förut så det var något helt nytt för mig. 
 
Bjuder på detta docknördiga inlägg idag och en sista bild på Noomie. ;) Blev väldigt nöjd med bilderna faktiskt. Älskar att ta kort på mina dockor men har gjort det alldeles för sällan. Jag funderar faktiskt på att framkalla mina dockfoton och göra ett album. Tycker det är rätt roliga objekt att öva sina fotoskills på! Fördelen är ju att de sitter helt stilla jämt. Väldigt snälla modeller. ;) 
Min stora docksamling | Ariel, reborn docka | |
Upp