Gravid vecka 24 <3

Ännu en vecka har passerat! Känns så himla kul. Är fortfarande i stadiet att jag inte riktigt kan fatta att jag är gravid. Det är så stort att ta in. ^_^ 
 
Helgen var rätt intensiv på både gott och ont. Vissa upplevelser hade jag kunnat vara utan... Men mår i alla fall helt okej nu. Bebisen verkar i alla fall må bra. Den stökade lite i magen i helgen, vilket gjorde mig glad. Förra veckan var bebis rätt stillsam vilket minst sagt gjorde mig orolig. Barnmorskan har sagt många gånger att det kan vara så under de här veckorna och behöver inte betyda att något är fel. Att det är först i vecka 25 som man ska känna bebis röra sig varje dag. Det är minst sagt lättare sagt än gjort många gånger att inte överanalysera alla sparkar och känna efter hur mycket som helst. Nu tycker jag att sparkarna har blivit lite mer ordentliga och jag märker att bebis gärna är vaken tidigt på morgonen och sedan som mest aktiv på kvällen. Det är väldigt mysigt att känna de där buffarna och sparkarna och jag är väldigt tacksam för varje gång som jag får göra det. ♥
 
Cravings just nu är typ glass och cheeseburgare. Gärna i kombination... Haha. Utöver detta är jag så himla, himla trött. Orkar nästan inte skriva det här inlägget, men jag känner samtidigt att jag gärna vill dokumentera mina tankar. Har mycket inspiration till olika blogginlägg, men är oftast alldeles för trött för att genomföra dem. Har två stycken i utkastet också som jag måste få klart. 
 
Imorgon är det kuratorträff på familjecentralen. Anledningen till att vi ska gå dit är helt enkelt för att vi har lite frågor och funderingar så det ska bli skönt att prata med någon professionell. Nästa vecka är det föräldragrupp- som jag längtar! Jag har också blivit medlem på ett forum för gravida där jag kan få prata barn och småbarnsliv med andra i samma situation. Det känns väldigt roligt, speciellt för mig som inte känner någon som är gravid. Det har känts lite ensamt på den fronten så det är tur att det finns forum på nätet. :-) 
 
Jag har börjat få mer värk både här och där vilket jag antar beror på graviditeten. Ibland får jag som intensiv mensvärk som lägger sig efter ett par minuter. Sammandragningar kanske? Jag har ju aldrig haft det innan, så det är svårt att veta. Och så är jag sedan tidigare väldigt hungrig, det känns som att jag aldrig kan äta mig mätt nog. Får enorma hungerskramper ifall jag inte äter så fort jag blir hungrig och så mår jag illa. Det är riktigt jobbigt ibland, särskilt på natten. 
 
Försöker prata med bebisen ibland så att bebis ska vänja sig vid min röst. :-) Det är också väldigt mysigt, brukar sjunga sånger eller bara prata lite grann om hur mycket vi längtar här hemma efter bebis. <3 Viktor brukar spendera tid ibland med att lyssna på magen, så vi myser så mycket vi kan. Tycker veckorna och dagarna bara rusar förbi. Har ju gått lite över halva graviditeten och det känns som en riktigt bra milstolpe att ha gjort det. Jag märker på mig själv att jag inte är lika orolig, även om oron alltid gnager lite såklart. 
Är inte jättenervös inför förlossningen ännu utan försöker ta varje dag som den kommer. ♥
Gravid 2017 | 2017, Bebis, gravid, mamma, sommar | |
Upp