Gravid vecka 22 ❤

I helgen gick jag och magen in i vecka 22. Det är spännande nu när de senare delarna av graviditeten närmar sig. Bebisen buffar och stökar i magen lite då och då. Läste att de får dygnsrytm nu så jag får försöka lära mig min bebis dygnsrytm. Än så länge har jag märkt att bebis är mer aktiv på eftermiddagar och kvällar och lite mindre på morgonen. Jag har moderkakan i framvägg så jag känner inte varenda spark, men är tacksam att jag ändå fått känna rätt mycket. Det är väldigt coolt när bebis kommer igång och sparkar, tycker jag! Det är en väldigt speciell känsla. Försökte beskriva den för Viktor igår, vilket blev ganska kul. Jag sa att det kändes ungefär som att man har gaser som man behöver släppa ut, men att det inte kommer ut någonting eftersom "gaserna" endast cirkulerar runt i magen. Vissa brukar beskriva det som en fisk som sprattlar eller något slags bubbel, men nej jag drog till med gas, haha! 😭 😭
 
Jag mår ganska bra, förutom foglossning. Är väldigt trött och det är jobbigt att anstränga sig. Vi bor högst upp i ett hyreshus på tre våningar utan hiss. Att gå i de trapporna är väldigt jobbigt och jag blir lätt trött och ansträngd. Flåsar som en flodhäst också. Minns när vi flyttade hit. Det var några veckor innan plusset kom och jag tyckte att det var så himla enkelt att gå upp för trapporna. Nu är det en daglig kamp, haha. Men det är ändå positivt just nu känner jag att vi inte har hiss, för jag kan ändå behöva röra på mig i den mån jag klarar av. Vissa dagar gör kroppen för ont så då går det inte. Viktor brukar få ta det mesta av promenaderna med Noomie. Jag längtar tills jag kan gå ut mer med henne igen. Saknar det. 
Annars längtar jag väldigt mycket till förlossningen, trots att det är ett litet tag kvar. Men tycker ändå tiden går rätt fort. Men är ju så nyfiken på bebisen i magen! :) Önskar typ att jag kunde föda nu haha, men bebisen behöver ett tag på sig att växa sig stor och stark först. 
 
Jag drömmer väldigt mycket på nätterna, vilket jag gjort under hela graviditeten i stort sett. Inatt drömde jag en ganska obehaglig dröm, vilket tyvärr inträffar ibland. För det mesta är dock drömmarna ganska konstiga bara. Jag kanske borde skriva ner dem hädanefter för jag glömmer så fort. 
 
Jag har inga speciella cravings just nu. Förra veckan var jag heltokig i Fazer mint. Upptäckte att det var låglaktos (är nämligen intolerant) till min stora glädje och blev helt besatt. Någon vecka innan det hade jag jordgubbsmilkshake som min stora craving. Och flingor med mjölk har också varit en sådan. Men jag har inte haft några konstiga cravings under graviditeten hittills som vissa får. Det har mer varit att jag har varit mer besatt av saker jag vanligtvis också gillar, men liksom inte "måste" ha eller äta när jag är ogravid. Nu är det typ som att allt är meningslöst om jag inte får äta det jag har cravings på, haha. Flingor med mjölk är dock enligt mig en konstig craving eftersom jag vanligtvis inte tycker mjölk är gott alls. Gillade det inte ens som barn. 
Magen blir också sakta men säkert större och det är väldigt spännande. Ibland tycker jag att den inte växer alls, men det inser jag ju att den gör. Det är väl för att jag ser mig själv hela dagarna och är så van. :) Min annars lite dåliga hy har faktiskt blivit bättre under graviditeten och både hår och naglar växer i rekordfart. Jag borde ta en mag-bild att visa här. Fotar sällan magen och det är egentligen lite synd för det är ju ett fint minne. Jag återkommer med en bild. :) 
Gravid 2017 | 2017, Bebis, gravid | |
Upp