Uppdatering på sjukstatus och babynest

Jag mådde ju inte så bra igår. Idag är det lite bättre. Det var nog något tillfälligt för öronvärken är inte där på samma sätt idag. Igår låg jag nedbäddad hela dagen med alvedon och mådde pyton. Idag är jag lite piggare. Fortfarande lite sliten men inte alls i samma utsträckning som igår. Så skönt. Idag har jag massor med saker att göra plus att jag ska försöka fortsätta min städning. Min kropp gör ont så jag får ta det rätt lugnt. Får se om jag orkar genomföra allt jag har planerat. 
 
Igår fick Viktor ihop spjälsängen, det blev så bra! Nu är det bara bäddningen som saknas och en madrass. Det får vi investera i snart. Tanken är att den ska ställas på plats i sovrummet idag så jag behöver fixa lite därinne plus dammsuga och torka golvet. De två sistnämnda sakerna tänkte jag nog be Vickan att göra för jag tycker det är rätt jobbigt nuförtiden. Får se om vi hinner innan vi har lite annat som vi ska göra. 
 
Idag är det fredag, denna vecka har verkligen flugit fram. Förra veckan var vi i Lysekil och hälsade på Viktors föräldrar och jag passade på att sy mitt babynest till bebisen. Jag är verkligen jättenöjd med det. Jag har aldrig varit en hejare på att sy. I syslöjden i skolan var jag ärligt talat sämst. Minns att min syslöjdlärare i högstadiet var fruktansvärt irriterad för jag förstod varken mönster eller annat gällande att sy och tillbringade mesta av tiden till att vandra runt i klassrummet. Men vår syslöjdlärare var ärligt talat inte särskilt pedagogisk hon heller. En period hade vi en syokonsulent som sylärare och hon var hemsk. Henne kom jag aldrig överens med. Så nej, syslöjd var aldrig mitt favoritämne om man säger så. 
Men jag har på senare år utvecklat ett intresse och vill gärna lära mig mer. Jag är fortfarande hemskt dålig på det, men nu har jag större förståelse för hur saker hänger ihop. Även om jag fortfarande är riktigt dålig på att tyda mönster och frågar de mest obvious frågorna så går det ändå framåt. Förra helgen sydde jag alltså mitt livs första babynest hemma hos Viktors föräldrar. Fick vägledning och hjälp med mönstertydning av min svärmor men jag sydde alltihop själv och det är jag väldigt stolt över. ^_^ Kanske inte det mest professionella nestet, men en start i alla fall och jag hoppas att vår lilla ska trivas i att sova där sina första månader i livet. :) 
 
Här är det! Sydde även till en liten "madrass" i plastad frotté så jag slipper tvätta hela nestet om lillen skulle kissa i det eller så. Viktors mamma kom på den smarta idén. ^_^ Nestet tänkte vi ha både i barnvagnen och i spjälsängen de första månaderna. Tror det kommer att bli toppen. Kan visa hur det ser ut i vagnen vid något annat tillfälle. :)
Allmänt, Gravid 2017 | |
Upp