Hemsydda Barbie-kläder

 
Jag försöker lära mig att sy som jag tidigare nämnt i ett inlägg. Tycker det är jättekul även om jag hittills inte är så bra på det. Men övning ger ju färdighet. Här modellerar min Barbiedocka Charlie en jumpsuit i 70-tals stil med tillhörande bälte som jag sydde klart för någon vecka sedan. 
 
Mönstret till detta klädesplagg samt tyget hittade jag på Panduro i ett syset som var ämnat för Barbie och liknande dockor. Har två plagg till jag ska sy därifrån. Mönstret var verkligen superbra och lätt att följa. Det är egentligen tänkt att det ska sys på maskin, men jag sydde för hand vilket ju tar lite längre tid. Satt och kollade mycket på Youtube under tiden och hade det väldigt mysigt. :) Kitet heter Dress a doll - så kolla upp om du är intresserad! 
 
Jag vill väldigt gärna sy mer. Köper mycket dockor på secondhand och det är inte alltid de har kläder på sig eller kläder som passar. I min samling finns en hel del nakna dockor så jag vill väldigt gärna knåpa ihop lite kläder till dem. :) Just nu håller jag på med ett nytt plagg, fast till en lite större docka och jag frihandar det så ska bli spännande att se hur det blir... Tycker inte alltid mönster motsvarar mina designer i huvudet, så blev ett hittepå det som jag syr nu. Kan visa när det är klart, såklart. Det är väldigt roligt att hålla på med i alla fall, som en extra grej till dockhobbyn! :) Och det är roligt att se hur jag kommer utvecklas också. Är sugen på att knåpa ihop lite viktoranska klänningar. Blivit helt fast i det. 
 
Något som står på min önskelista i framtiden är en symaskin. Vore riktigt kul att kunna göra kläder som även jag kan ha på mig och så när jag lärt mig lite mer. Tills dess håller jag mig till att sy för hand (inte så illa det heller) och i betydligt mindre storlekar som till dockorna... Skulle aldrig orka sy ett vuxenplagg för hand! 
 
Givetvis har mitt plagg till Charlie lite "flaws".... Som att det hänger en tråd ner för benet och baksidan ser inte jättesnygg ut så den får ni inte se. :P Jag har inte så många trådfärger så fick ta vitt (det följde inte med tråd i setet) och det syns var jag satt kardborren och så. Men Charlie har ju så långt hår att det är lätt att dölja hur det ser ut på baksidan. :) Det blev fint ändå.♥
Min stora docksamling | |
Upp