Vecka 27

Så har vi kommit till vecka 27 i graviditeten. :) Jag har inte bloggat på ett litet tag på grund av att jag dels varit på hemskt humör och dels på att jag har varit så himla trött att jag i princip sovit hela tiden. Nästan. Men mitt humör är faktiskt riktigt bra idag och jag ser fram emot resten av veckan. I helgen ska vi besöka ett par vänner i Göteborg samt umgås med Viktors föräldrar och förhoppningsvis besöka Science Fiction bokhandeln. Kommer bli toppen. ♥
 
Men! Nu är Lillgrodan och jag alltså inne i vecka 27. Förutom extrem trötthet så har jag känt Lillgrodans sparkar en del, vilket jag tycker om väldigt mycket. I måndags tog Lillgrodan en sovpaus verkar det som för då var det inte mycket livat där inne i magen vilket gjorde mig lite orolig. Men bestämde mig för att fokusera på att allt var bra och på tisdagen var hen igång igen. Så mysigt. Nu kan jag till och med se Lillgrodans rörelser utanpå magen många gånger, något jag tycker är jättehäftigt och mysigt. Igår kväll putade högra sidan av magen väldigt mycket så man undrar ju lite vad Liten hade för sig därinne. :) 
 
Annars handlar mycket just nu rent kroppsligt om att hålla igång mitt tarmsystem som tagit mycket stryk av graviditeten. Med andra ord är jag galet förstoppad typ jämt. Så jag äter mycket katrinplommonpuré (alltså för bebisar. Jag svär att det är gott även fast typ ingen tror det. :P), röda linser, broccoli och ja mycket sånt som ska vara bra. Och dricka vatten, mycket viktigt. I övrigt gällande mat är jag sötsugen typ hela tiden. Jag pratar glass och choklad framför allt. Nu råkar det slinka ner något sånt varje dag, men jag försöker att inte tänka allt för mycket på det. Rent viktmässigt är jag precis på kurvan och står just nu still i vikt. Känns bra i alla fall. :) Jag rör på mig så mycket jag kan och orkar. 
 
Livmodervärken har blivit betydligt mer påtaglig i takt med att veckorna går. Läste om att det just nu pågår en växtspurt i dessa veckor så räknar med en del smärta framöver. Det känns som mensvärk och kommer lite då och då ofta dagligen för mig. Då brukar jag vila och ligga i sängen. Det är mysigt för då kan jag känna Litens rörelser också. Börjar fundera på i vissa fall när smärtan ökar i intensitet om det är förvärkar? Himla häftigt i sådana fall. Jag vet inte varför jag är så imponerad, men ändå. :P Det går över efter en stund. 
 
Annars rullar det på. Får se om det finns något mer att tillägga senare. :) Magbilden kommer snart också. Missade ju vecka 26 så tänkte passa på att ta en i denna vecka! 
 
Nu ska jag och Noomie ut på promenad! 
Gravid 2017 | |
Upp