Gravidlistan

 

 

Hittade den här gravidlistan på Elsa Billgrens blogg när jag googlade och bestämde mig för att fylla i den själv! Är hemskt trött idag så passar bra att fylla i då. :) 

När blir du mamma?

Den 22 juli enligt ultraljud och gravidappar är bebisen beräknad. Men den får hemskt gärna titta ut liiite tidigare, det är helt okej. ;) Vill inte gå över tiden, men det kan man ju inte styra över tyvärr...! Vi längtar som tokar här hemma så sommaren kan inte komma fort nog i alla fall. <3 

Var graviditeten planerad?

Ja! Väldigt välplanerad faktiskt. Sedan på grund av lite komplikationer med mina hormoner så gick det inte så fort som vi hade velat. Så vi var definitivt mer än redo när vi väl plussade. :* 

När berättade du om graviditeten?

För mamma- samma dag som jag tog ett positivt test haha. Min bästa kompis fick också veta eftersom jag klagat till henne i ett par dagar tidigare hur ont jag hade i brösten haha. Sedan berättade vi för svärföräldrarna i vecka 8 och så rullade det på. Några utvalda här och där fick veta i takt med att tiden gick. Helt officiellt blev det på RUL i vecka 20. Då gick vi ut med det på Facebook. 

Hur många barn vill du ha?

Alltså min största dröm är att vara mamma. Det är det jag allra helst vill i livet - min största önskan. Därför skulle jag absolut kunna tänka mig att ha många barn och bli en "familjen Annorlunda" haha. Men Viktor är inte riktigt lika sugen på att ha en familj med typ sju barn. :p Men syskon vill vi ha, frågan är bara hur många och ifall vi är så lyckligt lottade att vi kan. Det får bli ett oskrivet blad än så länge. :) Men om jag får önska just nu så kanske fyra barn. 

Tätt ihop eller långt isär?

Tätt definitivt. Mellan mig och min lillebror skiljer det tre år och mellan mig och min lillasyster skiljer det 13 år. Jag har aldrig känt att jag har kommit mina egna syskon nära men det beror inte bara på åldern utan också på mycket annat såklart. Sedan även fast man är nära i ålder som syskon så kan man ju vara väldigt olika i alla fall och inte komma överens. Men jag tror ändå personligen att syskon har mer glädje av varandra om de är nära i ålder än om det är långt ifrån. Särskilt om det är väldigt stor åldersskillnad. Jag kände mig alltid mer som en extramamma till min syster än som en storasyster, till exempel under uppväxten. Det var svårt att finna ett riktigt syskonskap. Därför känner jag att jag gärna vill ha mina barn tätt. :) 

Har du oroat dig mycket under graviditeten?

Både ja och nej. En del av mig är supernojjig och oroar mig hela tiden. Jag oroar mig mycket över att något ska hända bebis, att den inte ska överleva och så. Medan en annan del av mig håller sig avslappnad (försöker i alla fall hehe) och tänker att det får gå som det går. Jag försöker att inte stressa eller tänka för mycket på vad som kan hända för någonstans är det ändå ovanligt att något hemskt händer. Samtidigt har jag kommit in i ett helt annat lugn nu än vad jag hade innan i graviditeten. Det känns inte så abstrakt längre eller vad man ska säga. Så det är många blandade känslor! 

Hur har graviditeten känts hittills?

Bra, faktiskt förvånansvärt bra. Jag kan inte klaga egentligen. Jag var ganska illamående i de tidigare veckorna och spydde i vecka 8 en gång- dagen innan min födelsedag. Det var hemskt, har spyfobi så tyckte det var jobbigt. Men det hade kunnat vara mycket värre, absolut. En gång är ju typ ingenting. Mådde illa ett par veckor efteråt också, men spydde bara den gången. Hade mycket ont i bäckenet i början på andra trimestern som har kommit lite då och då sedan dess också. Vissa dagar har jag smärt-dagar när jag har lite svårt att gå och har ont i ryggen och behöver vila mycket. Men förutom det så har allt gått över förväntan. Jag tycker ändå att jag hittills haft en ganska lätt graviditet, bortsett från vissa tuffa perioder med smärta och mycket känslor. Jag var ganska ledsen och nedstämd i de tidigare veckorna men det har känts bättre nu även om jag helt klart är mycket känsligare än innan. 

Gillar du att vara gravid?

Ja det gör jag. Framför allt för att jag känner mig grymt lyckligt lottad och tacksam varje dag över att jag och Viktor lyckades att så ett litet frö i min mage. Men vissa dagar är jobbiga och tunga såklart. De tidiga veckorna minns jag som väldigt tunga eftersom det var ett ständigt oroande över missfall och så. Mycket som skulle klaffa och bli rätt därinne i min kropp. Mer än en gång var jag säker på att bebisen hade dött och det var riktigt jobbigt. Jag bad mycket under denna tid och skrev ner mina tankar. Det gav mig tröst. Det gör jag fortfarande när saker känns tunga. 

Just nu längtar jag otroligt mycket efter att sommaren ska komma och det blir dags för vår bebis att möta världen. Jag känner just nu att jag hellre vill ha bebis utanför kroppen nu och få vara mamma även om det såklart är mysigt att känna sparkarna och följa utvecklingen i graviditeten. Men oroandet över fosterrörelserna sitter i. Så oron är jobbig men bortsett från det tycker jag ändå det är ganska mysig tid och jag är så glad och tacksam som sagt över allt jag hittills fått vara med om. <3 

Ska ni ta reda på vilket biologiskt kön det blir?

Vi visste att vi ville ta reda på kön och passade också på att göra det på RUL. Tyvärr var det lite svårt för sköterskan att kunna bestämma könet på vår bebis för hen ville inte riiiiktigt visa upp sig. Men av det hon kunde se så fick vi ett svar. Dock är det ju inte helt 100% men jag är ganska säker på att hon har rätt. Jag känner det i kroppen på något sätt. Men har hon fel så blir vi ju såklart inte besvikna, huvudsaken är att lillgrodan kommer ut frisk och mår bra. <3 Men för det kön de trodde så har vi ett namn och lite kanske-namn för det andra könet om det blir det. Vi kallar faktiskt redan bebisen för det namn vi tänkt oss inofficiellt mellan oss, men vi får se hur det blir sedan när hen tittar ut. :) Vi önskar oss ett friskt barn, kön är oväsentligt även om det var roligt att få ett hum i alla fall. ♥

Hur tänker du kring förlossning?

Jag tar det hela med ro och tänker egentligen inte så mycket. Jag ser fram emot det otroligt mycket och tycker egentligen just nu att det bara ska bli roligt. Är inte speciellt rädd eller nervös ännu utan känner just nu att det får bli som det blir typ. :p Jag vill ha epidural tror jag och lustgas som smärtlindrande. Av allt jag läst om känns det rent spontant som det jag kan tänka mig i smärtlindringsväg. Annars ser jag fram emot att få arbeta med min kropp på ett sätt jag aldrig gjort tidigare och såklart det bästa av allt, möta Lillgrodan utanför magen. Jag känner mig inte rädd eller nervös för smärtan alls utan tänker lita främst på att andas mig igenom värkarna. Det enda jag är lite orolig över är akut kejsarsnitt, för det vill jag verkligen inte göra. Men blir det så vet jag att jag kommer att hantera det. Jag hoppas mest att allt kommer att gå bra och att bebisen kommer att må bra. :) 

Hur tänker du kring första bebistiden?

Mycket amning och sömnlösa nätter. Haha. Nej men här tänker jag nog inte heller så mycket egentligen ännu. Även här tar jag nog saker ganska mycket med ro. Många har redan haft diverse åsikter om hur jag kommer att uppleva saker och ting, vilket jag tycker är jobbigt. Ingen vet ju hur det kommer bli för just oss. Det kan bli tufft men det kan också bli lugnt. Jag ser fram emot att få gå på aktiviteter med Lillgrodan när vi kommit in i en rytm tillsammans och känner att saker fungerar. :) Annars vet jag inte riktigt mer än att jag ser fram emot det. <3 

Har ni bestämt namnen sedan innan?

Ja ett förnamn är bestämt och ett mellannamn. Sedan får vi se. Blir det ett annat kön än vi fått höra så får vi nog klura lite mer på namn. Men det vi bestämt känner vi oss trygga med. Jag har svårt att tro att vi kommer att ändra oss om det blir det förväntade könet (känns konstigt att skriva så utan att skriva ut riktigt vad vi fått höra/tror, men hoppas det inte låter alltför krångligt!^^) när det gäller namn. Men vi får se. :) 

Gällande efternamn ska Lillgrodan ha Vickans. Vi vill att hela familjen ska heta samma när vi gifter oss så jag ska därmed också byta namn när det blir dags för det. :) Hans efternamn passar också väldigt bra ihop med bebis förnamn så det blir toppen tror jag! 

Gravid 2017 | |
#1 - - Magic:

Jättekul att läsa dina svar. :) Jag minns fortfarande vilken glädje det var då du berättade för mig :) <3 Längtar också så efter när jag kan komma till dig och få se bebisen. <3

Svar: Tack :) Jag längtar också! Ska bli så roligt! <3
Nessie

Upp