Föräldraträff #1

 
Igår var vi som sagt på föreläsning på sjukhuset! Det gick förövrigt jättebra med Viktor, så jag hade inte behövt oroa mig. Ingenting drog över, dock blev jag lite stressad över att många par var på plats redan en halvtimme innan föreläsningens start. Och dessutom öppnade de dörrarna typ en kvart för tidigt och då gick ju alla in. Men det gick bra, vi kom in fyra, fem minuter innan den började och det kändes bra. Hann dessutom gå och köpa vatten i kiosken innan så det var bra. Viktor hade lite ont i huvudet, vilket eskalerade under kvällen, stackarn. Vi gick och lade oss väldigt tidigt tillsammans och somnade halv tio. Känns hur skönt som helst idag. Även fast det såklart var jättesynd att han hade sån migrän så var det ändå helt underbart att få släcka ner allting och somna riktigt tidigt igår. Behövdes verkligen. 
 
Men föreläsningen! Vi båda har lite blandade åsikter kring den. Den handlade om amning och anknytning. Jag tyckte att den var jättebra och man fick verkligen lära sig mycket. Jag hade till exempel ingen aning om att det är jätteviktigt  för barnet att hen själv får hitta till bröstet efter födsel- en process som kan ta upp till två-tre timmar. Jag trodde att man i princip lade barnet vid bröstet och förväntade sig att den skulle grabba tag i vårtan direkt mer eller mindre. Men barnet ska själv leta sig fram. Spännande! Och så gulligt med filmen vi fick se med bebisar hur de betedde sig direkt efter födsel. Vi satt nästan längst bak och tårarna vällde pinsamt nog över i mina ögon både en och två gånger. Jag är så oerhört känslosam nu i och med graviditeten. Gråter så fort jag ser ett litet barn i princip, haha. Jag kommer säkerligen vara ett känslomässigt vrak på förlossningen. 
 
Viktor tyckte väl det var sådär kul att fokuset mest var riktat till kvinnorna under denna föreläsning, vilket jag kan förstå. Amning är ju mycket mellan mamma och barn, men det finns ju fler saker pappan kan göra. Såsom att vagga och mysa och sånt. Sjunga och bära. 
 
Jag ser väldigt mycket fram emot att amma och jag hoppas verkligen att jag har turen att jag kan det. Alla kvinnor kan ju inte av olika anledningar så jag hoppas verkligen att jag kan. Vi tänker/önskar oss just nu långtidsamning med barnet, då det har otroligt mycket fördelar och positiva hälsoeffekter att amma länge. Om det fungerar förstås, men ja önska kan man ju. :) Med långtidsamning menar jag upp till ett år, kanske mer beroende på hur det känns. Det är viktigt att vi får sluta i vår takt känner jag. Tänker gå efter bebis och låta hen styra det! 
Vi får se helt enkelt. :) ♥
Allmänt | Bebis, Nessie, föräldrar, föräldraträff, gravid, mamma | |
#1 - - norrbotten emma:

vilken fint foto på små fötterna =)

ha en underbar dag

Svar: Tack detsamma! :)
Nessie

Upp